Workhop opvoeden

Emoties

Verlies

Iedereen die met kinderen werkt, krijgt er op enig moment mee te maken: kinderen in verlies-situaties. Dit kan zijn omdat er een oma, opa, huisdier of tante is overleden. Maar het kan ook dat een kind al op jonge leeftijd een van zijn/haar ouders verliest of een broertje of een zusje. Het is ook helaas niet zo dat kinderen nooit ernstig ziek worden, heel wat kinderen krijgen hiermee te kampen. Maar ook de scheiding van zijn/haar ouders kan veel verliessituaties bij een kind teweeg brengen.
Hiermee gaan nogal wat emoties gepaard. Hoe uit een kind die en hoe kun je als leerkracht een kind daarbij helpen?

Voor scholen (of andere instellingen die met kinderen te maken hebben) kan KindOpWeg een workshop op maat aanbieden. In overleg met de school (of andere instantie) wordt er een workshop samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de school en de leerkrachten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de vorm, inhoud en tijdsinvestering.

Workshop

Speciaal voor basisscholen heeft KindOpWeg een workshop met basispakket ‘Emoties bij kinderen en bij jezelf’ samengesteld, met als thema ‘rouwen’. Binnen dit pakket kan de theorie over rouwen worden uitgediept en besproken, kunnen er oefeningen gedaan worden die ook bruikbaar zijn in de klas, worden emoties bij jezelf besproken en beluisterd, worden leskoffers besproken en kunnen deze worden ingezien. Maar ook wordt er een heel aantal boeken, folders en ander materiaal ter inzage neergelegd.
De inzet voor deze workshop is het maken en bevorderen van een veilige sfeer, waarin elke leerkracht de ruimte durft te nemen (en krijgt) om iets te zeggen of om juist niets te zeggen. Van belang is dat men naar elkaar luistert zonder hier waardeoordelen aan te hangen.
Uiteindelijk is er voor elke leerkracht ook nog een map samengesteld met theorie, literatuur, handige tips, weetjes en websites.

Aanbieding

Deze workshop kan KindOpWeg u al aanbieden vanaf € 350,00. De workshop kan gehouden worden op de school (of andere instelling) zelf, maar er is ook een mogelijkheid om dit in de praktijkruimte van KindOpWeg te doen. Als er behoefte aan is, kan er voor koffie, thee of andere dranken (met koek) gezorgd worden. Maar ook een verzorgde lunch behoort tot de mogelijkheden (tegen meerprijs).

Heeft u interesse in de workshop ‘emoties bij kinderen en bij jezelf’, heeft u vragen of andere ideeën voor een workshop? Neem dan gerust contact op en stuur een mail.
U kunt natuurlijk ook even bellen: 0485-568095 of 06-27325410.

Reacties

“Ondanks dat het een gevoelig onderwerp is (rouwen), voelde ik me wel op mijn gemak.”

“Er was openheid om over deze dingen te praten.”

“Er was voldoende ruimte en veiligheid voor iedereen om vrij en open met elkaar te kunnen spreken. Er werd rekening gehouden met elkaar.”

“De sfeer was open en vertrouwd en je had de mogelijkheid om te passen (even niets te zeggen).”

“Ik heb veel materiaal gezien. Achtergrondinformatie, maar ook dingen voor in de klas. We kregen 2 mapjes met informatie om later nog eens door te kijken.”

“Jammer dat er te weinig tijd was om de materialen rustig te bekijken.
Maar omdat de materialen op school bleven, heb ik ze op een ander moment nog kunnen bekijken.”

“De rol van de leerkracht is uitvoerig behandeld. Veel tips en lesideeën en aanvullende literatuurlijst en een lijst met websites.”

“Er was veel afwisseling in werkvormen, theorie en praktijk.”

“Ik heb de workshop als zinvol en leerzaam ervaren.”

“Het onderwerp was voor mij niet nieuw,
maar het heeft me wel weer bewuster gemaakt van een aantal zaken.”

“Ik heb veel dingen over mezelf geleerd.”

“De afwisseling binnen de workshop sprak mij aan:
de mogelijkheden met eigen emoties om te gaan; de ruimte die hiervoor geboden werd.”